29. toukokuuta 2012

Graduation + pari muuta juttua

Oon nytten ollu mun oman koulun graduationissa ja sitten olin tosi tosi pikku kylässä Fairviewssa Ranskalaisen vaihtarin ja pojan joka oli viime vuonna Meksikossa, niin niiden valmistujaisissa. Oon nytten koulussa ja mun oman koulun grad kuvat on kotona, niin julkasen niitä sitten myöhemmin :)

Ekana yks ihan ihme juttu. Kun ajettiin Fairview:hun ajettiin parin semmosen kylän ohi, missä asus vaan native ihmisiä (eli jos nyt oikeen suomennan niin alkuasukkaita/intiaaneja.) ne asuu siis ihan keskellä ei mitään ja kun kerran niillä ei oo mitään tekemistä siellä, ne on keksiny tosi "jännän" aktiviteetin. Niillä on moottoritien varrella penkkeja esim. auton takapenkistä ja sitten ne kattoo päivät pitkät autoja kun ajaa ohi :D no kukin tavallaan. Mutta kuitenkin jos oot alkuasukas, saat semmosen kortin millä voit ostaa halvemmalla alkoholia + bensaa, et ei mikään huono diili sekään.


ja täytyy sanoo, että oli yks elämäni parhaimpia viikonloppuja. olin ihan julkkis siellä, kun niitten kaupungissa on vissiin 2500 henkilöa ja kaikki tuntee kaikki, niin ihmiset tuli kyselee, että kukas sää oot kun en oo suo ennen nähnyt. Ois kyllä ollu niin paljon helpompaa saada kavereita pikku koulusta, mutta no , aina ei voi voittaa :) Juhlat jatku aamuun asti, nyt on keskiviikko ja vieläkin oon kuoleman väsynyt!

DSC_0958
DSC_0994 DSC_0996

" hei tiiättekste mikä on kivaa, see kun ottaa nenäst kiinni ku koitetaa ottaa kivoi kuvii!!! " terveisin. Michael 3 vuotta
DSC_0964
DSC_0983 DSC_0973

oon nytte muuttanu uuteen perheeseen ja tuun niitten kanssa tosi hyvin toimeen :) Mulla on äiti ja iskä, koira ja hevonen :D ja mulla on kans saman ikänen veli, mutta se asuu enemmän äitinsä luona (ja muutenkin sain sen huoneen krhm) joten kaikki taas silleen ihan hyvin!

Viimeisenä vielä Maija haasto mut tekee tämmosen kyselyn, niin mikäs siinä!

1. Ootko enemmän aamu -vai iltaihminen? ILTA, isoilla kirjaimilla. aamut on päivän kamalinta aikaa ja jos en saa vähintään 14 tunnin yö-unia oon kiukkunen ku mikä!

2. Makea vai suolainen? suolanen :)

3. Mihin maahan muuttaisit vuodeks jos saisit valita? nyt ehkä Argentiinaa

4. Kiharratko vai suoristatko hiukses mieluummin? Pakko sanoo et suoristan, koska kiharat on jo omasta takaa ja jos kiharran niin ei ne kauheen kauaa pysy!

5. Missä aineissa pärjäät koulussa parhaiten: kielissä, luonnontieteissä, reaaliaineissa vai taito -ja taideaineissa? varmaan reaaliaineissa

6. Mitä aiot tehdä kesällä? olla Kanadassa ja sitten vaan rentoutua kotona

7. Milloin itkit viimeksi? (voi sanoo miks jos haluu :D) tänään aamulla, koska olin sika väsynyt ja oli tosi haastavaa saada itteni ylös :D

8. Vaikein tekemäsi päätös? että muutanko mun lemppari perheestä uuteen vai en.

9. Kumpia himoitset enemmän - laukkuja vai kenkiä? en osaa valita.. :D

10. Hulluin hiusväri/kampaus mikä sulla on ollut? en oo tehny mitään ihan hulluu, mut mun alahiukset oli pinkit, ni se on semi extremeä mulle

11. Vaate(yhistelmä) minkä pitoa kadut tai häpeet? en ees haluu muistella...

täällä on kesä jo alkanut ja on niin ihana vihdoin nähdä taas vihreetä puissa ja kukkasia kanssa! muistuu taas kuin nätti paikka Edmonton loppujen lopuks on :)

5 kommenttia:

Yuukkis kirjoitti...

No mitä vittua? : DDDDD
Nauroin tuolle natiivijutulle. Ei siinä.
Muutin siis nyt New Brunswickiin, Frederictoniin tän kanukkipoikaystäväni luokse pari viikkoa sitten. Hän siis on intiaani ja koko reservaatti on ihan normaalisti yhtenä alueena kaupunkia. Haettiin reservaatin toimistolla valtion kustantamaa omakotitaloa (ja mulle työpaikkaa reservaatista) ja ne natiiveille ilmaiset omakotitalot on sijoiteltu ihan vaan normi asuinalueille.

Lol toi sun kuvailema, siellä olevien natiivien aktiviteetti kuulostaa jokseenkin... Öhhh... :'D

Poikaystäväni ei tarvi maksaa veroja palkastaan (työskentelee reservaatin ravintolassa) ja kun käydään ruokakaupassa (normi supermarketti) ni ei tarvi maksaa ALV: ia jos se ostaa jotain deli- hyllystä. Saa myöskin tupakkaa ostettua verottomana, jota se tosin joutuu ostaa vaan äidilleen koska ei itse polta...

Kaikki verottomat jutut siis natiivien reservaatin omista firmoista.

Noora kirjoitti...

jep siis noissa kylissä niillä oli noit omakotitaloi mut esim. Edmontonissa niille annetaa ihan kerrostalo asuntoi. Must native kulttuuri on tosi mielenkiintonen. Miten sut on otettu vastaa "valkosena?" ja valkosen/nativen lapset on niin söpöjä :D !

Mari kirjoitti...

Tykkaan sun paidasta noissa vikoissa kuvissa!
Ite taas mietin millasta ois ollu isossa koulussa! :D Ite oon pikkupikkusella paikkakunnalla, mutta koulu on vahan isompi, koska sinne tulee porukkaa kuudesta kylasta :D Ei pienes paikas oo yhtaan sen helpompi saada kamuja, koska taalla kaikki on tuntenu toisensa AINA ja aluks oli tosi vaikee paasta noihin porukoihin mukaan, vaikka ihmiset olikin kiinnostuneita kuka oon ja mista tuun :)

Noora kirjoitti...

Mari - kiitos :D haha no voi olla et riippuu kanssa paikasta. mulla on ainaki silleen, että kukaan ei ees tiiä et oon vaihtari ni ne vaan luulee et oon joku ujo no life kenel ei oo kaverei ja siks ei tuu juttelee XD ja sit jos puhun jollekki ni ne on vaan et: häh onks sul aksentti? jos ne ei oo ennen tienny ja isos koulus ketään ei kiinnosta koska kaikki muutkin on joskus tänne josain kohtaa elämäänsä muuttanu :p varmaa jos oisin toisen vuoden ollu ois alkanu menee paremmin + kieli vihdoin sujuu ja kaikki ujous lähteny haha!

Yuukkis kirjoitti...

Haha. Poikaystäväni suku on aivan ihanaa porukkaa. :D Hyvin mut on otettu vastaan. Noiden on vähä pakko olla sovussa valkoisten kans koska noita maliseet- intiaaneja on nii pieni väestö enää et jos ne hankkis keskenää lapsia ni se ois jo melkee sukurutsaa. Niiden on pakko sekoittua valkoisten kans. Tosin yksikään noista maliseeteista ei oo enää puhtaasti intiaani, koska ne kaikki sekoittu jo 1700- luvulla ranskalaisten kans. On niissä tosin nähtävissä edelleen inkkarimaisia piirteitä kuten silmien vinoisuus ja nenän muoto sekä tumma iho ja tumma tukka.

Jep. Sekoituslapset on kivannäkösiä. :D Esim. poikaystävän pikkuvelipuoli, sen serkut... ymsyms.