16. huhtikuuta 2012

Toronto aakkoset

Rakas anonyymi kun sanoit, että postaan nykyään tosi harvoin: 1) aika ei riitä 2) en ota turhaa stressiä blogista 3) olin poissa kotoota 3 viikkoa 4) tää on omistettu sulle :)
Olin siis lomalla Torontossa mun hostäidin ja siskojen kanssa. Mun maman sisko asuu Torontossa niin mentiin sen luokse asumaan. Oltiin siellä seittemän päivää ja sitten lensin yksin kotiin, koska mun nuorempi sisko tuli tosi kipeeksi ja lääkäri sanoi, ettei sais lentää, ettei korvat kuuroudu. Mutta hyvin pärjäsin silti! Ja jos joku ihmettelee miks en vaan jäänyt sinne, niin vastaus on , et lähin heti Toronton jälkeen Brittiläiseen Kolumbiaan mun kaverin Saskian kanssa 10 päiväksi. Kerron siitä sitten myöhemmin, nyt valmistaudu pitkään pitkään postaukseen! Ja jos jaksoit lukea kaiken niin let me know, tää on kovan vaivan takana!

A, automatkat

Me vuokrattiin Torontosta auto koko viikoksi, koska mun maman siskon autoon ei olis kaikki mahtunut. Autoiltiin siis joka päivä ja paljon. Välillä meni hermo ja välillä ei voinut muutakun nauraa mun pikkusiskojen ja niiden serkun jutuille! Leikkisin Laurenin kanssa "koulua" elikkä sil oli semmosii ihme kovia pieniä nukkeleluja siellä, sitten se käski mun "take a feel" eli tunnustele ja kysy, että onko kova vai pehmeä (ne oli kaikki kovia) ja sitten se rupes murisee jos sanoin et se on pehmeä. Ja sitten alko leikki alusta, oli erittäin hauska ja viihdyttävä leikki!! Sitten jostain pikkuset alko laulamaan I'm sexy and I know it (3 ja 5vee) oli siinä kyllä naurua pidättelemistä!B, Burlington

Me ei asuttu ihan Toronton keskustassa vaan ehkä joku 45minuuttia Torontosta niin nähtiin paljon pikku paikkoja. Burlington oli tosi nätti Ontario laken rannalla oleva kaupunki. SIellä oli "vanhempaa" ja uutta aluetta. Käytiin siellä syömässä gelatoa ja hetken kävelemässä. Kävin kanssa täällä värjäämässä mun kulmat intialaisella tytöllä, joka osas hommansa tosi hyvin. Sitten se nyppi mun kulmat semmosella rautalanka systeemillä, sattu ihan sairaasti kun en oo tottunu mihinkään tommoseen!

 
C, cocktails, CN - tower

Mun äidin sisko oli ollu baarissa töissä niin se tiesi kaikkii hyviä juoma juttuja, ihan aamupallallaki appelsiini mehu maistu niin hyvältä ja tavalliseen veteenki se lisäs sitruunaa ja välillä jotain appelsiinia ja oli niin hyvää (vinkkinä vaan)! niin ja muista cocktaileista ei sitten puhuta..
CN-tower on siis Torontossa, se suurin torni mistä näkee koko kaupungin. Siellä oli pyörivä ravintola ja syötiin sitten siellä. Oli just semmonen hienosto meininki (ja mulla jalassa yoga pöksyt hups) kaikki ruuat oli kaks tikkuu ristissä ja näytti nätiltä, mut kyllä siinä täyteen tuli ja jälkkärinki pakotin itteni syömään, koska oli niin hyvää haha. Oli sieltä tosi hienot maisemat, tietysti oisin mielummin mennyt illalla, niin, että ois nähny kaikki valot pimeessä, mutta ehkä mä pärjään.


 D, Dinosaurs (joo en keksiny mitään muuta)

Niagaran putouksilla oli vaikka mitä siistiä, yks juttu oli minigolf rata missä oli dinoja ja ne päästeli semmosii oikeita dinosaurus ääniä! Käveltiin siit ohi ja sain ainakin 10 sydänohtausta kun t-rex siinä vieressä vähän ärjäsee.

E, erillainen setä

ei tästä sen kummempaa...


F, farao ja fazeria ei ollut 

mutta pandaa oli! tää on tätä kun innostuu niin hirveesti jos löytää jotain suomalaista. " Kato kato tää panda tää näin tää on suomalainen " "jaa, kiva" sama angry birdsin kanssa, täällä myydään joka paikassa angry birds juttuja, muistan aina joka kerta mainita, että tää on hei suomesta. (ja kukaan ei usko kun lapuissa/paketeissa lukee, että made in china)
 ja farao on mun kaveri


 G, gelato and gorilla (mä oikeesti yritän keksii näitä)

maailman parasta jätskiä oikeesti ja myös kallista :(

oltiin semmosessa ravintolassa, en kerro enempää vielä, niin siellä oli gorilloita jotka ääntelehti ja liikku kivasti joka 20 minuutti.


H, Hamilton

tää oli tää kaupunki, missä asuttiin. Pieni söpö paikka, mutta ei kyllä erota, että on eri kaupungissa kun Toronto, koska matka keskustasta Hamiltoniin oli kaupunkia koko ajan. Mun äidin sisko, Rochelle omisti talon tosi kivalta paikalta ja niitten "takapihalla" on linna!!


I, ihmiset

oli ihan paras seura, tuun tosi hyvin toimeen mun siskojen ja äitin kanssa ja Rochelle on aivan ihana kanssa.


J, jälkiruoka

nään susta untaK, keilaus

Oltiin hohtokeilaamassa ja mä voitin! meillä oli laidat niitten kourujen edessä, niin ei mullekkaan tullut paha mieli (vaikka oonkin mestari keilaaja) sai taas nauraa siskojen keilaus tyyliä, hyvä et jakso kantaa sen siihen radalla, sitte ne heitti sen maahan ja työnsi sinne. pari kertaa jonkun piti käydä siellä keskellä antamaan sille vähän vauhtia, kun ei enää liikkunu haha.


L, lemmikki laama

siis nyt oon nähnyt kaiken. kanadalainen lemmikki laama...


M, musiikki

kuunneltiin musiikkia koko aika ja paljon! jos haluut ottaa vinkistä vaarin niin täällä on semmonen satelliitti radio kun Sirius XM. En oo varma, että toimiiko suomessa. Se on maksullinen, mutta sitä saa kuunnella 7 päivää ilmatteeksi (ja jos kiinnostaa niin kysykää multa tiiän miten huijata, et saa koko aika kuunnella ilmaseksi) ja niillä on siis tosi monta radio kanavaa ja ne radio kanavat on genreittäin, että jos haluat kuunnella vaan humppaa niin on sitten oma humpparadia, eikä tartte kuunnella mitään muuta, josta ei tykkää. Kokeiltaa, mä en tiiä miten selviin jos se ei toimi Suomessa, ihan sika hyvä!!

N, Niagaran putoukset

En ois ikinä tänne lähteässeäni (apua mikä sana...) uskonu, että mä joskus nään Niagaran putoukset. Oli tosi siistiä ja hienon näköstä. Oli tosi lämmin päivä ja kaikilla paikallisilla ja kiinalaisilla oli sadetakit ja varustukset päällä, mutta meikä veteli t-paidan kanssa! Mentiin kans 4D leffaan, missä sato ja kuulu ääniä ja ukkosti ja ties mitä, oli ihan jees ja sadetakit uusinta muotia! Siellä oli semmonen siisti turisti katu, josta mulla on paljon kuvia! Jos mä viel joskus tänne pääsisin niin oisin ehkä iki-onnellinen!


O, oh my god, jos sä lasi hajoat, niin mä putoan pitkän pitkän matkan alas

mutta ei kai mulla hätää, kiinalaiset kiljui ja hyppi tän lasi jutun päällä, tää on CN-towerista!


P, Plato's Closet, pelittäminen

toi plato's closet on second hand kauppa, mihin mun kaikki rahat palo. Löysin vaikka mitä merkki juttuja ihan älyttömän halvalla, vähän käytettyjä, mutta hyväkuntosia. aah kulutin tuolla yhteensä varmaan 10 tuntia (ja monia monia dollareita)! Tää sijaitsee Burlingtonissa, eli jos oot Torontossa päin niin oikeesti MENE (1505 Guelph Line, Burlington, ON L7P 3B6) terv. erittäin onnellinen uusien juttujen omistaja

Ja tosta pelittämisestä, mussa on pienen Ismo Taalasmaan vikaa, jäin niin koukkuun yhteen peliin Niagaran putouksilla ja sitä ei tosiaan pysty lopettamaan. Onneks Rochelle osteli paljon kolikoita, että pääsin pelaa ja voittaa semmosia lipukkeita, millä sais sitten palkintoja. Note to myself: älä ikinä mene kasinoon, ellet ole miljonääri.


Q, q niinkuin ei, mä en keksi yhtään mitään

R, Rain forest cafe

Niagaran putouksilla oltiin tämmösessä paikassa syömässä ja mun hostäiti oli että: anteeks noora, tänään ei mennä mihinkään niin hienoon paikkaan syömään ja sitten kun avaan tän ravintolan oven niin samalla aukes kans mun suu, tää koko ravintola näytti sademetsältä kaikkine risuineen ja elukoineen ja olin kans niin nälkänen ja söin liian nopeesti , niin hyvä, ettei joku joutunu rullatuolissa mua sieltä hakemaan. Joka 20minuutti siis alko "ukkostamaan" ja kaikki norsut, tikrut, gorillat ja papukaijat alko ääntelemään! Oli ihan sika siisti ja katossa oli kans tähtitaivas mistä en saanu hyvää kuvaa..


S, shoppailu

Toronto, Burlington, Hamilton... tarviiko tää ees selittelyä

T, Toronto

Toronto vei mun sydämmen, iso kaupunki isoine rakennuksineen, ihmiset on ystävällisiä ja pukeutuu paremmin kun Edmontonissa ( lökärit kaupungilla ei oo enää ihan tavallinen näky ) jos joku kysyis nytten, että saat töitä Torontosta et tuutko, niin ei tarvis miettii sekunttiakaan mun vastausta. Hymyilytti koko aika kun kävelin siellä ja hei otin junan isolta juna asemalta Burlingtoniin ihan yksin ja olin vielä oikeaan aikaan ihan oikeassa paikassa! en ookkaan mikään ihan toivoton tapaus!


U, tylsä kirjain

V, vaahterasiirappi farmi

voiko kanadalaisempaa olla? no eipä juuri! Mentiin vaahterasiirappi farmille ja siellä oli siis semmonen ihmeen kävely rata missä mentiin ja ne kerto vaahterasiirapin historiasta ja siellä oli kaikkia kivoja juttuja. Kuulostaa tosi tylsältä, mutta oli oikeesti tosi mielenkiintoista ja kivaa! Niillä oli myynnissä ihan kaikkea vaahterasiirapista tehtyjä juttuja, miten ois vaahterasiirappi kaakao/pop corn/pipari/leipä ? Tapasin kans yhen ryhmän muita vaihtareita, ne ei ollu oikeen puheliaita kun menin häiritsee niitten sikari taukoa (joo siis sikari tauko)W, wahakabinetti (joo joo kirjotetaan yksöis veellä, mutta olis tullu liian pitkä v..)

Niagaran putouksilla oli niin siisti juttu, semmonen vahakabinetti missä oli kaikkia julkkiksista Justin Bieberistä teini ikäisiin ninja mutantti kilpikonniin! Hämmennystä herätti kun siellä oli semmoinen huone missä oli kaikkia kuuluisia laulajia, niin seuraavassa huoneessa on Michael Jackson yksinään, joidenkin ihme kuuluisien örkkien kanssa hmm.. Siellä sisällä oli kans kummitustalo mut en uskaltanu mennä, koska vihaan kummitustaloja ylikaiken ja niissä alkaa vaan ahdistamaan. Mun hostäiti sitten meni ja odottelin ulkopuolella ja kuuntelin sen kiljumisia siellä. Se sano et hyvä etten menny :D


XYZ teistä en keksi mitään, enkä rupea edes yrittämään
tämä runo ei rimmaa
piste

15 kommenttia:

ellaa kirjoitti...

luin!:)

Vaula kirjoitti...

luin ja tykkäsin! tosi kiva postaus :))

Noora kirjoitti...

ella - jee :)

vaula - kiva ja hyvä et tykkäsit :)) !

Anonyymi kirjoitti...

kiva postaus ja luin kokonaan :)!
t. se kyseinen anonyymi XD

Anonyymi kirjoitti...

Odotin laajempaa reportaasia!!!

T:kummisetä

;)

Anonyymi kirjoitti...

ää oon nii kade sulle ! itekki haluisin nähä niagaran putoukset ! ja kaikki mitä oot siellä jo kokenu ja nähny , ja tuut vielä kokemaan/näkemään saa mut _erittäin_ kateelliseks ! :D

venlaa kirjoitti...

ooi tosi kiva postaus, tykkäsin kamalasti !! (:

Noora kirjoitti...

sinä pahainen anonyymi - HYVÄ XD !!

kummisetä - tein tätä vähintään 4 tuntia!!!! :D sitten kun tuun niin saat kuulla mun juttuja 2 viikkoa putkeen

Anonyymi - hehe, oon kyl aika onnekas :) mut hei sulla elämä vielä edessä, että sinne vaan matkailemaan!

venlaa - jee hyvä juttu :)

Eveliina kirjoitti...

Hei vähä ihana postaus!! Kannatti todellaki nähä vaivaa ja aikaa tän takia! Haittaaks sua jos "varastan" sun idean ja teen tämmöset Utah-aakkoset mun blogiin?

Noora kirjoitti...

Eveliina - kiitos paljon :) Ja ei haittaa yhtään, anna mennä vaan!

Ninni kirjoitti...

Oon lukenut sun blogia jo pidemmän aikaa, mutta eipä oo tullut kommentoitua :) Tosi kiva postaus, pitää itsekin yrittää käydä jossakin noissa paikoissa.

Olin 2008 pari kuukautta Kanadassa ja nyt palasin tänne takaisin puoleksi vuodeksi. Asustelen Milton nimisessä kaupungissa Toronton länsipuolella. :)

Anonyymi kirjoitti...

luin kokonaan, tosi kiva postaus!

onko suomenkieli unohtunu sulla yhtään siellä ollessa, tai että esim. ajatteletko englanniksi? :D pisti vaa silmää toi 'lähteässeäni'

Noora kirjoitti...

Ninni - oi kiva kuulla ja mee vaan lupaan et tykkäät!!

oi kiva :) ! toronto on ihana!

Anonyymi - kiva juttu! :) ja on todellakin, mä vielki mietin tota sanaa et mikä hitto se on. Ajattelen enkuks ja mun unetki on yleensä enkuks!

Anonyymi kirjoitti...

"lähtiessäni"... siinä se sana!
Luin kyllä myös koko tarinan :-) hieno oivallus noi aakkoset!
Q= qui sää sillai yksin lentelet pitkin Kanadaa?
Z= Zetorilla ne näköjään siellä turisti kärryjä vetää siirappifarmilla
X= noo, on vaikea... XZ shampoollako peset "letin"?
Y= yritä pitää nyt hauskaa siellä, ei kannata vielä kotiin lähtemistä alkaa miettiä! Edmontonin alkukesä vielä kokematta :-) ja paljon muuta!!
T: Iskä

Noora kirjoitti...

Iskä - noniin kiitos vaan, ehkä mä vaan kerron mitä oon tehny niin sä voit sitte suomentaa tänne blogiin ;)