13. maaliskuuta 2011

I'm gonna move to Canada

Jes ! Tänään oli koulutus ja sain tietää et mut paperit on lähetetty Kanadaa ! Elikkä sinne sitte suunnataa 6.8  . Saan kaks kärpästä samalla iskulla, pääsen kans New Yorkiin neljäks päiväksi ja sitten sieltä suuntana Kanada.


Ei riitä nyt sanat kertomaa mitä mietin, oon ihan hirmu ilonen :) ! Ja tutustuin uusiin ihmisiin tuolla mm. poikaan ketä lähtee Taiwaniin ja tyttöön ketä lähtee Japaniin ! Oli tosi kiva nähä kaikkii muita ketä on lähössä ja rupes tuntuu nyt ihan todelliselta et minä, Noora, tavallinen tyttö lähtee maailman toiseksi suurimpaan maahan!Rupesin sitte autossa maman kanssa miettii et hei mähän en tiedä paljon mitään Kanadasta. Valtiomuoto on parlamentaarinen demokratia & perustuslaillinen monarkia ( ai siis mikä ? ) 


" Kanada koostuu kymmenestä provinssista ja kolmesta territoriosta. Provinsseilla on melko suuri itsemääräämisoikeus, territorioilla taas pienempi. Provinssit vastaavat suurimmasta osasta yhteiskunnallisista toiminnoista – kuten terveydenhuollosta, koulutuksesta ja hyvinvoinnista – ja keräävät yhdessä enemmän tuloja kuin liittovaltion hallitus. Liittovaltion hallitus voi panna alulle koko valtion kattavia linjauksia, joita provinssien ei ole pakko noudattaa. Kuitenkin provinssit noudattavat lähes aina valtion linjaa.
Kolme territoriota eivät voi päättää omista asioistaan yhtä vapaasti kuin provinssit, koska niiden asemaa ei ole vahvistettu perustuslaissa, vaan ne ovat maan hallituksen luomia." rupeen huolestuu, en tajuu täst mitään..


Kanadan kansallisurheilulajeja on jääkiekko (!!) ja haavipallo. Kanadasta on kotoisin myös Justin Bieber, jonka lupasin tuoda pauskille tuliaisiksi ;)Öö en tiiä mitä sanoisin, muutin blogin nimee ja tota ylähommelii. Sielt Kanadasta ei oo vaan tullu viel takasinpäin mitään varmistusta, että sitä odotellessa :) Oon kans miettiny, et pitäiskö mun alkaa opiskelee nyt itsenäisesti Ranskaa ?

The Innocence Mission - The Lakes Of Canada

9 kommenttia:

Milla kirjoitti...

oii kanada kuulostaa mahdilta ! ja siellä nykissä sitte toivottavasti näkyillää ! hehe:)

Noora kirjoitti...

niimpä kuulostaaki ;) ! Joo ja lahdes ainaki nähää ennen nykiä :) !!

Katri kirjoitti...

Kivaa että muutki Kanukkeihi menevät kirjottaa jo..! :) Ja what onks sulla lähtö jo 6.8! vitsit mäkin haluun lähtee jo tollon, STSllä vissii lähöt vasta elokuun lopussa.. :) Mut enää alle puol vuotta lähtöön, aika menee sairaan nopeeta :o kohta ollaanki jo lähössä. Onko sulla vielä mitään tietoa minne päin oot menossa tai tiiätkö millon saat tietää? :) Mut hyvää kevättä vaan!

Noora kirjoitti...

heeei niimpä, oonki ettiny kanadaan menijöiden blogeja :) ! joo 6.8 :--) hmm millonkohan se koulu mahtaa alkaa :o jep ja mul joku 21 viikkoo :D aika menee nopeesti oot oikees :) eikä oo mitään hajua mihin meen, mut rotaryt ainaki lähettää vaan enkun kielisil alueil nii voi jotain paikkoi pois sulkee jo :) ja en tiiä yhtää voi tulla ens viikolla voi tulla viikkoo enne ku lähen :D et en ressaa sitä vielä :) mihin päi sä oot menossa ? Ja jos et tiiä niin millon saat tietää ? :) ja samoin hyvää kevättä !

heta kirjoitti...

Eiköhän me siel NYC:ssa nähä :) Jenkit kutsuuu!

Milla kirjoitti...

hehe jep ! :))

Anna kirjoitti...

Oioooioi, en oo päässy sun blogiis tuolta uusimmista päivityksistä ku se ei näytä niitä, mut siis onnee ihan hirveesti nyt säkin tiiät.Ei tarvi enää hermoilla ku perhe- ja muista sijoitus tiedoista ;D

Katri kirjoitti...

Nii eipä siitä kannata stressata :) joo tosiaa itekkää en tiiä vielä muuta kun sen, että kuulemma mun paperit on lännessä, ja sijoitus löytyy mitä todennäköisimmin Brittiläisestä Kolumbiasta! :) Kevään tai kesän aikana sit todennäkösesti perhe löytyy, sitä ootellessa! Ja joo, mäkin noita viikkoja oon laskeskellu n. 24 vielä tai jotain sinnepäin.. :D

Noora kirjoitti...

heta: nonii siellä nähää :)) !! onnee sullekkin tosi paljon !

Anna: joo haha muutin tota nimee nyt ku sain paikan tietää :) Ja joo ei tartte hermoilla enää yhtään :D kun ei sillä paikalla sit loppujen lopuks nii väliä :) tietääpähän ainakin mihi maahan lähtee XD ja perhe tulee sitte ajallaan :)

Katri: Vooou siistiä :)) !! Itekki haluisin ehkä mieluiten johonki länteen tai se kuulostaa tosi hyvältä mut en oo mitenkää nirso kaikki paikat käy ( paitsi joku puumaja jossain -60 astee peräkyläs mis on 20 ihmist ja kaikki jotai pappoi ja mammoi ;D ) ei sullakaan kauaa sitte lähtöön ;) niimpä perhetietoja ootellessa !