21. lokakuuta 2011

vastauksia


se on iskä nyt kun kysyy kun heitit haasteen! Kenen paita nro 17 on Rexal Placen katossa? he hee.. Ja sitten tärkeempi kysymys; Onko siellä Edmontonissa tai siinä lähellä muita suomalaisia vaihtareita? Jos on, oletko tavannut niitä?

 Kurrin Jari. Ja lähin suomalainen rotareitten kautta on Calgaryssa ja ollaan puhuttu et tavattais täs joku viikonloppu! ja tossa yhessä postauksessa näin Lottaa joka asuu 9 tunnin matkan päässä..

onko siellä mitkä aineet pakollisia koulussa ja mitä kaikkea vapaa-ajan juttuja siel on tarjolla? :) millasta siel on julkinen liikenne? onks siellä paljon toisia vaihtareita ja mistä maista on eniten?:D

mä sain ainakin itte valita mitä aineita haluun. oon maailman ärsyttävin vaihtari varmaan ku oon jo pari kertaa käyny vaihtamassa mun kursseja toisiin. ainoo mikä oli niin nää oli vähän silleen, et social studies - mikä on historiaa/yhteiskuntaoppia sekasin - olis hyvä ottaa kun saisin vähän enemmän tietoo ja se olis vähänniinku "kunnianosoitus" tai semmonen en osaa selittää. vapaa-ajan juttuja on ihan sairaasti kaikki perus tiimit mitä yleensäkkin on + sitten miljoona eri kerhoa. liikenne on ruuhkasta ainaki täällä. metro on nopee mut se menee vaan yhtä reittiä niin ei pääse sen kanssa jokapaikkaan. mut yleensä bussit yms. on ajoissa! ja taksit on semi halpoja. Ja meiän koulussa on yks mun lisäks ja sekin vaa puol vuotta ja se on Brasiliasta. ja mun piirissä on nyt 22 vaihtaria luulisin, yks lähti jo kotiin. ja eurooppalaiset vie. riippuu tosin varmaa tosi paljon paikasta mihin menee. ja meiän koulu ainaki on semmonen et lähes jokanen on lähtösin jostain muusta maasta tai et vanhemmat on syntyny jossain muualla tai isovanhemmat, et mul on kavereita nyt niin Arabiasta kun Vietnamistakin et yks suomalainen sinne joukkoon ei oo niin ihmeellinen juttu. paitsi sitte ku kaikki kuulee mun aksentin ja tajuu et oon just tullu tänne haha

Minkälaista on ollu sun rahan käyttö? Paljonko menee rahaa suunnilleen kuukaudessa? Mihin ne menee ja paljonko olet varannut rahaa mukaan? Ja sitten onko sulle avattu sinne pankkitili jostain kanadalaisesta pankista? :)

siis oon shoppaillu tääl niin paljon, ettei mitään rajaa, mut toisaalt säästin koko kesän tätä varten ja tein töitä kovasti! ja nytten ku oon saanu ostettuu kaikki perusjutut niin saan vähän rauhotuttuu ja ku oon kyllästyny noihin keskustan kauppoihinki jo. Ja suurinosa menee vaatteisiin/ Tim Hortonssiin. kuukaudessa hmm mitäs sanoisin, riippuu tosi paljon mut veikkaan et 200-300 euroa, mun äiti osais varmaan vastata tähän paremmin. tein koko kesän töitä ja sain sieltä varmaan 1500. lisäks sain tosi paljon rahallista apua mun isovanhemmilta ja sukulaisilta. ja rotareilta saan joka kuukausi 170$ + ne maksaa mun puhelinlaskut ja bussi/LRT - kortin ja tolla summallakin pärjää hyvin. ja joo mulla on suomen Nordea pankkitili ja sitten kanadalainen pankkitili, johon laitan mun shekit ja käytän niis kaupois mis visa ei toimi

hei ku menit sillo sinne rotaryn haastatteluu jonka perusteel sut valittii ni kyseltiiks siel myös enkuks :)? 

ei kysytty:) 

Oot siellä siis Rotaryn kautta? Mitkä maat sulla oli siinä hakemuksessa mikä onkaa :D

niin oon! mulla oli USA, Kanada, Australia. oon kettu ja pelasin mun kortit oikeen, koska rotary ei lähetä Australiaan ku niit ihmisiä, kenel on se ekana vaihtoehtona;) mut sitte ku olin hakemuksen lähettäny oisin halunnu laittaa Kanadan ekaks ja oon super onnekas et oon nytten täällä, en vois olla onnellisempi!


Onko niillä kanadalaisilla ollut jotain ennakkoluuloja suomalaisista? Tietääkö kanadalaiset missä Suomi on? Mikä on sun lempiruokasi/juomasi/herkkusi siellä? Miksi menit juuri Kanadaan? Osaako ne sanoa sinun nimesi siellä oikein?

 no ainakin, et kaikki suomalaiset on sinisilmäsiä blondeja ja sori nytte mut mä vahvistin niitten ennakkoluuloja hehe. ja kun ne näki kuvia mun kavereista niin suurinosa blondeja, I'm sorry! Ja hmm. ei oo hirveesti ollu yleensä ne kysyy multa et millasia suomalaiset on. jotkut tietää missä suomi on, jotkut ei. lempiruokia on kaikki, paitsi en tykkää nii paljon ukrainalaisesta ruuasta. nää syö siis tosi paljon ruokia eri maista, lempi juoma on Ginger Ale ja tim hortonsin kahvit ja lempiherkku varmaan banaanileipä ja (kuulostaa hirveeltä) vaahtokarkki salaatti :D Menin Kanadaan, koska rotaryt mut tänne lähetti ja täällä ihmiset on niin ystävällisiä ja tääl on oikeesti kaunista + tietty jääkiekko heh. ei osaa ne sanoo Nora silleen enkkumaisesti tai sitte Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuura, jos ne yrittää sanoo mun nimen miten mä sanon. eli oon Nora ja sanon itekki aina nykyään Nora, koska se on helpointa. sukunimestä ei sitten oo puhettakaan yleensä mä aina ihan suosiolla tavutan sen:)

mikä on sun lempi vaatekauppa kanadassa? kehen olet tutustunut parhaiten siellä ollessasi? lempiasusi? lempivaatteesi? lempikenkäsi? paras kanadalainen ruoka? odotatko paljon joulua?

Forever21, Ardene, Urban Planet, Ardene, Aeropostale, Hollister etc. jaja rebound vaihtareihin eli niihin, jotka oli vaihdossa viimevuonna, sitten cheerleadereihin ja meiän rotaryklubin "nuoriin" ihmisiin. siis ne on n. 30 vuotiaita ihan sairaan hauskaa seuraa ja oikeesti pidän niit mun kavereina ja heitetään läppää yms. kanadalaisesta ruuasta niin näillä ei silleen oo kauheesti niitä kanada ruokia kun kaikki on jostain muualta, mut yks juttu täällä on lihapihvit ja ne on jotain niin täydellistä! ei saa samanlaisia mistään. ja joo ootan niin paljon joulua, tulee tosi erillainen ja kiireinen kun pitäis monessa paikassa käydä kylässä + boxing day joulun jälkeen ( iiiisot alennukset)


ömm ja noit vaattei en osaa valita, voisin joskus ku on aikaa tehä postauksen kaikest mitä oon ostellu:)oletko koskaan maistanut teollisuusdödöä bussissa nro 420? mitä bussia kaipaat suomesta eniten? XD

moi iikku! olen maistanut ja hyvältä maistui. vastattakoon tähän, että 420, 421 </3


Ootko maistanu siellä jotain kanadalaista ruokaa mikä on ollu tosi pahaa? Jos oot niin mitä? Mitä kaipaat eniten Suomessa? :)

no siis ei tuu nyt muuta mieleen ku peanutbutter. en vaa voi sietää sitä. ja nää tunkee sitä leipään, karkkeihin ja jätskeihin hyi! ja suomesta kaipaan kavereita ja sukulaisia! ja vähän ruokaaki...


Ootko maistattanu hostperheelle tai kavereille suklaata/salmiakkia? Tykkäskö? :D Millanen on sun koulupäivä (monelta alkaa/loppuu, mitä aineita, kauan ruokkis ja välitunnit kestää jne.)? Mitä teet vapaa-aikana? Onks sul jotain must do -juttuja mitkä on pakko kokee tän vaihtarivuoden aikana?

jep oon :D jotkut tykkää jotkut ei, suurinosa ei mut suklaasta kaikki tykkää ja purkasta! koulu alkaa joka päivä 9.00 ja pääsen kotiin 3.25, 2 kertaa viikossa mulla on reenit koulun jälkeen. ja aamu alkaa matikalla, 5minuutin välkkä, sitten social studies, ruokkis 45 min, sport performance, 5 min välkkä ja päivä loppuu enkkuun :) ja tunnit kestää 80min luulisin. vapaa-aikana viikolla meen salille/kaupoille/reeneihin ja viikonloppusin nään kavereita, vietän aikaa hostien kanssa, oon rotary jutuissa ja jotain tommosia. eipä oikeestaan! Vancouver olis niin siisti nähä, kans nuorten jääkiekon mm-kisoihin olis kiva päästä ja se todennäkösesti toteutuuki, lisäks kehittyy cheerleadingissa, enkussa, tehä mun vuodesta semmonen etten ikinä unohda ja tehdä semmosia ystävyyssuhteita mitkä kestää läpi elämän! ja pitäis kans vakuuttaa mun Rotary piiri et saisin luvan poistuu maasta meiän cheerleading kisoihin Californiaan, koska se olis ihan super siistiä ja oltais kans menossa Disney Landiin, mikä olis semmonen juttu mitä en osais ees villeis unelmissani unelmoida ja oisitte nähny mun ilmeen ku meiän valmentaja kertos et siel olis sitten kans Disney Land tiedossa... voivoi meinasin hyppää katost läpi.


Oot sä muuten koko sun vaihtarivuoden siinä samassa perheessä vai vaihtuuko se jossain vaiheessa?

en oo. mulla on 4+2 perhettä, 4 pitkä aikasta ja kaks lyhyempää. oon ollu jo 3 eri perheessä 2 niist lyhyttä ja nyt oon mun kolmannessa ja muutan ens kuun lopussa. sitten kesällä muutan vielä mun counselorin luokse :)


ootko saanu paljo kavereita sielä? =)

no jos totta puhutaan niin suurinosa on vielä semmosia "morotus kavereita" mut kaipa tää tästä pikkuhiljaa. oon nyt ite avannu suuni ja sanonu vaan kivan olosille ihmisille et hei tehtäiskö jotain tollon ja tällön


onks siellä samanlaista syyslomaa kun suomessa? ootko jo miettiny sitä, että palaisit kanadaan vaihtarivuoden jälkeen esim. opiskelemaan?

ei ooo:( mut tääl on muita lomia mitä siellä päin ei ole hehe! ja öö mieli tekis ainakin joskus tulla viel takas hetkeks asustelee tai jotain saa nähä miten käy!

Kuinka hyvin osasit puhua englantia ennen vaiihtoon lähtöä?

no jos kysytään opettajien mielipidettä niin mun enkku oli tosi huono ja en osannut mitään ja kuolen tänne, mut sitte ku tänne tulin niin kaikki vaan sano heti ekana päivänäki et: your english is very good, joten opettajat suomessa, älkää olko niin ankaria, koska meillä oikeesti on hyvä enkku. ainakin suurimmalla osalla.


millasia ne kanadalaiset on? :)

ihania! ja paljon avoimempia kun suomessa! ja puheliaita. tykkään kyl tosi paljon ihmisistä täällä! mut on tääl tietty niit ilkeitäki mut ne on aika helppo vaan ignoorata. 


Mikä on paras apu, jos iskee paha koti-ikävä? Mitä sulla on eniten ikävä suomessa? Ja mäkin olisin kiinnostunu tosta rahajutusta, että paljon menee kuussa rahaa ja mihin enimmäkseen? 

mul ei oo ollu tääl viel oikeestaa yhtää koti ikävää.. mut ku on pieniki semmonen niin paras apu on vältellä konetta ja pitää ittensä kiiresenä, tehä semmosia juttuja mist tykkää ja puhua jollekki luotettaval henkilöl kenelt saa sit halin jos tarvitsee:) nii ja tohon rahakysymyksee vastasin tuol ylempänä!

semmosta tällä kertaa. toivottavasti autto! ja huomenna teen jotain jännää ku saan ostettuu uuden usb-johdon ku se on mystisesti kadonnut niin saan lisättyy niitä kuviakin!4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! unohdin kysyä että jatkatko sä siellä vielä luistelemista?

maddeus kirjoitti...

tiäks! :) jos mahollista nii vähä ois siistii jos tekisit tyylii videopostauksen ENGLANNIKS! ;D

Noora kirjoitti...

Anonyymi - No siis, mä oon käyny luistelemas kauppakeskukses yritän pitää taitoja yllä :)

maddeus - haha well that's maybe little bit awkward right now cz my english is not perfect yet and I still have my accent so it doesn't sound so fancy ! But I'll think about it and maybe try to do it in few weeks !

Anonyymi kirjoitti...

Minulla heräs semmone kysymys ku luin että oot käyny kattoo noita oilersin pelejä, että paljonko maksaa liput yhtee pelii ? ihana blogi ja kiva ku kirjottelet <3